Kedd, csütörtök: 09:00 - 14:00, szerda: 13:00 - 16:00

Állapotfelmérés, kezelési terv

Állapotfelmérés

Állapotfelmérés, kezelési terv

A rendelőnket első alkalommal felkereső pácienseket szívélyes és segítőkész munkatársaink fogadják.
A betegünkkel történő első találkozás legfontosabb része az általános egészségi állapot és a fogászati panaszok alapos megismerése. A páciensünk türelmes meghallgatása, kikérdezése elengedhetetlen az egyénre szabott kezelési terv kialakításához. Nem kerülhetik el a figyelmünket azok a rendszeresen szedett gyógyszerek sem, melyek esetén akár egy egyszerű fogászati beavatkozás is fokozott körültekintést és odafigyelést igényel. Néhány krónikus betegség esetében sajnos ellenjavallt a fogbeültetést igénylő fogpótlások elkészítése. Ezekben az esetekben alternatívát keresünk a fogászati problémák megoldására, a foghiányok pótlására.

A Dentomix-nél lehetőség van nemcsak a hagyományos panorámaröntgen-felvételek, hanem a 3D CT-felvételek elkészítésére is. A tizedmilliméteres pontossággal dolgozó, három dimenziós képet adó CT-nél nemcsak nagyíthatnak a szájsebészek, hanem nézőpontot is válthatnak, és minden fogat, szövetet, valamint a csontozatot is aprólékosan megvizsgálhatják, mielőtt nekivágnak a különböző műtéteknek. A CT vizsgálatok másik nagy előnye, hogy a panoráma röntgeneken szinte láthatatlan fogeredetü arcüregi folyamatok is diagnosztizálhatóak, így azok gyógyitása – akár fül-orr-gégész bevonásával – leegyszerüsödik.

Betegvizsgálat

A betegvizsgálat során megvizsgáljuk a fogak állapotát, hiányát, esetleges diszfunkcióját, a rágóízület működését, a fogágy állapotát, a különböző szájnyálkahártya elváltozásokat, a nyálmirigyek, nyirokcsomók, nyelv állapotát. A hagyományos vizsgáló eljárásokat még pontosabbá tesszük a különböző röntgen felvételek készítésével (intraorális és panoráma). Indokolt esetben segítségül hívjuk a CBCT nyújtotta háromdimenziós leképezés lehetőségét is.

Kezelési terv

A kezelési terv célja a fogászati panaszok megszüntetése, a rágófunkció és az esztétikus fogazat egyénre szabott helyreállítása.