Kedd, csütörtök: 09:00 - 14:00, szerda: 13:00 - 16:00

Fogbeültetés

Az implantáció a modern fogászat egyik leghatékonyabb és legtartósabb megoldása az elveszített fogak pótlására. Az elmúlt évtizedek során folyamatosan tökéletesített fogbeültetési technikák és implantátumok miatt már milliók választották világszerte a kisebb és a nagyobb foghiányok pótlására. Az olyan hagyományos módszerekkel szemben, mint a fogászati híd vagy a kivehető fogpótlás, az implantátum kiemelkedően stabil, szervezetbarát, biztonságos és esztétikus megoldást kínál. Nincs többé bizonytalanságérzet, és nincs több kompromisszum! Győződjön meg Ön is róla, hogy miért érdemes a fogászati implantátumokat választani, és hogy milyen előnyöket kínálnak!

Fogbeültetés

Hogyan kerül beültetésre a műgyökér?

A fogászati implantátum behelyezése steril körülmények között, egy alapos állapotfelmérést követően kerül sor. A teljesen fájdalommentes és biztonságos műtét előtt megvizsgáljuk a páciens állapotát, fizikális vizsgálat és a CT felvétel alapján, megfelelő csontkínálat esetén megtervezzük az implantátumok helyét és méretét, figyelembe véve az ellentétes fogak helyzetét és az anatómiai viszonyokat. Az alapos tervezést követően, helyi érzéstelenítésben, felületes narkózisban vagy mély altatásban történik a műtét. Szemben a hagyományos implantációs műtéti technikával - Íny leválasztása a csontról, ínymetszés, varratok - helyett rendelőnk a német Schütz Dental 3D implantációs tervező rendszerét használja, mely eredményeképpen fúrósablon alkalmazása során minimal invaziv technikával helyezzük be az implantátumokat, így a műtéti idő is jelentősen lerövidül. Ezzel a technikával jónéhány szövődmény elkerülhető, így nincs szövetközi utóvérzés, duzzanat, fájdalom és a műtét utáni gyulladás esélye jóval kisebb és mentesülünk a varratszedéstől is. Klinikánk a minőségi garancia miatt kontrollfelvételeket készít, hogy szakorvosaink megbizonyosodjanak a műtét sikerességéről. A gyógyulási idő pedig 3-6 hónapig tart.

Fogbeültetés

A fogászati implantátumok előnyei

A fogászati implantátumokkal egyaránt pótolhatóak a kisebb és a nagyobb foghiányok; ideális megoldás ezért nemcsak a fiataloknak, hanem az idősebb generáció tagjainak is. A műgyökér egyik legnagyobb előnye éppen ez: a rövid sorközi hiányoknál nem kell a szomszédos ép fogakat lecsiszolni (szemben a hídpótlásokkal); a nagyobb (akár teljes) hiányok esetén pedig ugyanúgy építhető rá körhíd, mint az eredeti fogakra. Sőt, a kevés csontállománnyal rendelkezőknek 2-4 implantátum beültetésével megoldható a teljes kivehető fogsor stabilizálása is. A fogászati implantátum alkalmazásával a saját fogakkal teljesen megegyező esztétikai eredményt lehet elérni, és a módszer szinte örök életre szól, vagyis hosszú távon rendkívül sikeres. A végeredmény esztétikus, biztonságos, stabil és megbízható. Az implantátum javítja az életminőséget, és jobb rágóképességet biztosít.

Fogbeültetés

Az implantáció kizáró tényezői

A fogászati implantátumok beültetésének egyik legfontosabb alapfeltétele a kellő csontmennyiség, amely nélkül a fogbeültetés nem végezhető el. Bizonyos esetekben ez a hiány áthidalható csontpótlással, azonban ennek is megvannak a maga kockázatai. Nélkülözhetetlen emellett az általánosan jó egészségi állapot, valamint a kifogástalan szájhigiénia! Kontraindikációnak számítanak a következők: a túlzott alkoholfogyasztás, a drogfüggőség, az erős dohányzás, a nagyfokú harapási rendellenesség, a rákos megbetegedés, a súlyos vérképzőszervi betegségek, a súlyos véralvadási zavarok, a súlyos cukorbetegség, valamint az életkor (18 év alatt ritkán végzik el).

Kérdések és válaszok

 • A hiányzó fog helyére az állcsontba kerülő titánból készített műgyökér.

 • Azért, hogy olyan életminőséget javító fogpótlást készíthessünk amely hagyományos technikákkal nem megoldható.

 • A szakma szabályai szerint elvégzett implantációs beavatkozás nem fájdalmas.

 • Lényegi különbség van. A csapos fog gyökércsappal ellátott saját fog, míg az imlantátum titánból készült, csavarmenetes műgyökér az állcsontban.

 • Állcsontoként az összes tervezett implantátum egy ülésben behelyezhető.

 • Nem. A csontviszonyok illetve az egyéni rágófunkció helyreállításának függvényében egy fogatlan állcsontba általába nyolc implantátumot helyezünk be.

 • A hagyományos eljárást felváltó, ínymetszés nélküli (minimál invazív) műtéti technikával nem.

 • Igen. A csontminőség függvényében.

 • Nem.

 • Fokozott szájhigiénia szükséges, valamint féléves fogorvosi és dentálhigiénés kontroll.

 • Igen, vagy még fokozottabbat, hiszen a felépítmény és az implantátum közötti virtuális rés illetve az íny regenerációs zónája az implantátum körül fokozottan érzékeny a baktérium invázióra.

 • Kell járni. Félévente mindenképpen ajánlott.

 • Dohányzás, daganatos betegségek, csonthiány. Bizonyos pszichés kórképek. Csontpótlás és az implantáció összefüggése Húzással egyidejű megelőző csontpótlás során tudjuk biztosítani az állcsont sorvadásmentes gyógyulását a későbbi sikeres implantációhoz. A különböző csontpótlási technikák közül a legelterjedtebbet érdemes megemlíteni amikor az arcüregbe műcsont kerül. Ez az arcüregemelés vagy sinus lift.

 • Nem. Ez egy alapos vizygálat után derül ki és CT felvétel szükséges hozzá.

 • Igen. Erre gyártott speciális fejekkel vagy mini implantátumokkal.

 • Igen, begyulladhat. Hasonlóan a saját foghoz a csont is sorvadhat.

 • Helyi érzéstelenítés

 • Intravénás narkózis

 • Intubációs teljes narkózis

 • Három dimenzióban tervezett implantációval egy időben már a beavatkozás előtt a gipsz mintára elkészíthető az ideiglenes fogpótlás, így a műtét után azonnal be is helyezhető az.