Kedd, csütörtök: 09:00 - 14:00, szerda: 13:00 - 16:00

Csontpótlás

Csontpótlás

A fogászati implantátumok beültetésének egyik alapfeltétele a megfelelő csontállomány, amelynek hiányában a műtét nem végezhető el, hiszen a műgyökér nem tudja majd ellátni a feladatát. A csonthiánnyal küzdő pácienseknél bizonyos esetekben pótolható az elveszített csont, amelyre egy teljesen fájdalommentes, steril körülmények között végzett beavatkozás során kerítünk sort.

A fogbeültetés területének csontállományát rendelőnk egy 3D CT-felvétel segítségével értékeli ki, a műtétet pedig tapasztalt szájsebészünk végzi el. A csontpótlás során a beavatkozás helyén a meglévő csontállomány vagy csontpótló anyag felhasználásával pótoljuk a hiányzó részeket, amelyek a gyógyulási idő alatt beépülnek, így ezt követően elvégezhető a fogbeültetés is.

Csontpótlás fázisai

A legjobb, amikor foghúzáskor már elvégeztetjük a csontpótlást a későbbi fogpótlás miatt.

Csontpótlás

Sinus emelés

A csontpótlás egyik fajtájának számít az arcüreg megemelése, vagyis a Sinus-lift: a felső állcsont hátsó részénél előfordul, hogy az őrlőfogak gyökerei túlságosan benyúlnak az arcüregre, ezért a fogvesztést követően ott gyakori a nagy mennyiségű csontveszteség.

A Sinus megemelésekor a szájsebész ezt a hiányt pótolja azzal, hogy az arcüreg nyálkahártyája és a csont közé csontpótló anyagot juttat. A csontpótlás és a fogbeültetés ideális esetben egyszerre is elvégezhető, azonban sokszor a kettő között szükségessé válik a gyógyulási idő annak érdekében, hogy az implantátum később megfelelő rögzüljön (becsontosodjon) a helyén.