Szájöblögetők: További védelem a fogszuvasodás és a lepedékek ellen

gyerek
Méreg a gyereknek és a fogaknak
2015-11-27
safe_image
Fogköztisztítás: Mire figyeljünk?
2015-11-27

Szájöblögetők: További védelem a fogszuvasodás és a lepedékek ellen

Person Pouring Liquid In Container

Legyen kék, zöld vagy piros, a legtöbb szájöblögető segít az állandó háborúban a fogszuvasodás ellen.

Kevesen büszkélkedhetnek 100%-osan egészséges fogakkal. Sokan csak akkor kapnak észbe, amikor már nagy a baj. A megelőzéshez nemcsak a rendszeres fogorvosi látogatás tartozik, hanem a fluoridtartalmú fogkrém használata. Sajnos ez sem elég viszont. A fogkefe ugyanis nem elegendő a fogközök tisztításához. Ezért mindenképpen ajánlott a fogselyem vagy a fogköztisztító kefe, foginyzuhany használata. Legtöbben ezt bonyolultnak találják vagy csak segyszerűen lusták ilyenekkel bíbelődni.
Ilyenkor jönnek a szájöblögetők a képbe. Sokáig a fogászatban is úgy tekintettek rá, hogy jó alternatíva a fogselyem helyett. A fogközek tisztítását mégsem tudja teljesen megoldani. Ezért is nemrégiben megváltozott a fogászat hozzáállása ehhez. A legfőbb cél a fogköztisztító kefe vagy fogselyem használata lenne, ha ez mégis bonyolultnak bizonyul, akkor a következőt tehetjük: Egy alapos öblögetés hatásosabb, mint egy felszínes „fogselymezés”. A szájöblögetők habár megváltoztatják egy rövid időre a száj belső környezetét, tanulmányok bebizonyították, hogy ez ártalmatlan az egészségre.

Ne keverjük össze a szájöblögetőket a szájvízzel. A szájvíz egy higított változat, ami leginkább friss leheletet ígér. A szájöblögetők ettől kicsit többet biztosítanak: Védenek a fogszuvasodástól, paradontitistől, ( fogínygyulladástól), sőt a lepedékek káros hatásai ellen is harcba szállnak. Némelyek akár még a fogkő kialakulásától is óvnak, mások az érzékeny fogakra gyakorolnak pozitív hatást.

Időpont kérés