Person Pouring Liquid In Container
Szájöblögetők: További védelem a fogszuvasodás és a lepedékek ellen
2015-11-27
fogmosas
Fogat mosni helyesen kell
2015-11-27

Fogköztisztítás: Mire figyeljünk?

safe_image

Fogaink megfelelő tisztításához hozzátartozik a fogközek alapos tisztítása, hiszen lássuk be ez az egyik legkényesebb terep, amit el szoktunk hanyagolni és nem is tudjuk mindig őket megfelelően ápolni. A fogselyem mellé érdemes beszerezni egy fogköztisztító kefét, így még tisztábbak és egészségesebbek lesznek fogaink. Mit kell tudni ezekről a kefékről?

A kefe méretét a fogköz nagyságához válasszuk, hogy teljesen kitöltse az „üres” részt. megfelelő méretü interdentális fogkefe kiválasztásához kérhetjük dentálhygienikus segítségét.
Az implantátumok esetén is kiválóan alkalmazhatóak, hiszen nem sértik fel azok felületét.
Ezen a területen rengeteg különféle terméket találunk hosszabb rövidebb, erősebb gyengébb kefékkel, sőt ezek átmérője is különböző méretű lehet. A fogköztisztító kefékkel lehetséges kitisztítani az elhanyagolt területeket. Így eljut a foggyökérhez a fluoridtartalmú fogkrém és megakadályozhatjuk a baktériumok lerakódását.

Hogyan használjuk?

Fentről lefelé féloldalasan mozgassuk a kefét. Érdemes napi szinten egyszer kívülről és belülről tisztítani a fogközeket. Nem kell mindig fogkrémet is használni. Óvatosan kell bánni ezzel az érzékeny területtel, nehogy felsértsük a dentin réteget. Ajánlatos esténként fogmosás előtt elvégezni ezt a műveletet. Alaposan öblítsük ki a fogkrémet!

Tartsuk szem előtt, hogy ezeknek a fogköztisztító keféknek a várható élettartama sokkal kevesebb, mint egy egyszerű fogkefének. Hozzávetőlegesen kéthetente érdemes őket lecserélni.

Időpont kérés