Csontpótlás

A fogászati implantátumok beültetésének egyik alapfeltétele a megfelelő csontállomány, amelynek hiányában a műtét nem végezhető el, hiszen a műgyökér nem tudja majd ellátni a feladatát. A csonthiánnyal küzdő pácienseknél bizonyos esetekben pótolható az elveszített csont, amelyre egy teljesen fájdalommentes, steril körülmények között végzett beavatkozás során kerítünk sort.

A fogbeültetés területének csontállományát rendelőnk egy 3D CT-felvétel segítségével értékeli ki, a műtétet pedig tapasztalt szájsebészünk végzi el. A csontpótlás során a beavatkozás helyén a meglévő csontállomány vagy csontpótló anyag felhasználásával pótoljuk a hiányzó részeket, amelyek a gyógyulási idő alatt beépülnek, így ezt követően elvégezhető a fogbeültetés is.

Csontpótlás fázisai

A legjobb, amikor foghúzáskor már elvégeztetjük a csontpótlást a későbbi fogpótlás miatt.

Sinus Emelés

A csontpótlás egyik fajtájának számít az arcüreg megemelése, vagyis a Sinus-lift: a felső állcsont hátsó részénél előfordul, hogy az őrlőfogak gyökerei túlságosan benyúlnak az arcüregre, ezért a fogvesztést követően ott gyakori a nagy mennyiségű csontveszteség.

A Sinus megemelésekor a szájsebész ezt a hiányt pótolja azzal, hogy az arcüreg nyálkahártyája és a csont közé csontpótló anyagot juttat. A csontpótlás és a fogbeültetés ideális esetben egyszerre is elvégezhető, azonban sokszor a kettő között szükségessé válik a gyógyulási idő annak érdekében, hogy az implantátum később megfelelő rögzüljön (becsontosodjon) a helyén.

Kérdések és válaszok.


Mennyibe kerül?

A csontpótlás ára:

Csontpotlas (BioOss) 0,5 gr 30.000 Ft

Egy kezelés alkalmával felhasznált mennyiség altalában 2gr. Ez egyénileg eltér a csonthiánynak megfelelően.

Arcüreg emelés ára::

100.000 Ft

Mit tartalmaz a kezelés ára?

  • Konziltáció
  • Állapotfelmérés
  • Érzéstelenítés
  • Feltárás
  • Csontpótló anyag és annak beültetése
  • Seb zárása
  • Dentálhigiéniai tanácsadás
  • Kontroll

Cikkek csontpótlás témában


2015-08-29

Súlyosabb foghiány szív-érrendszeri problémákat okozhat

Egy friss kutatásból kiderül, hogy a foghiány és a gyulladásos szájbetegségek közötti kapcsolat még súlyosabb következményekkel is járhat. A Helsinki Egyetem (University of Helsinki) és a […]
2015-08-29
iStock_000015858895Large (1)

Az implantátumok jótékony hatása a csontritkulásban szenvedő nőkre

Az új fogak a legtöbb embernek a boldogság új érzetét nyújtják. A posztmenopauzális korban lévő nők (50-es korosztály) többsége csontritkulásban szenved, ami nem kedvez az implantátumok […]

Bejelentkezés - Időpontkérés


Időpont kérés