A modern fogászat leghatékonyabb megoldása – A fogászati implantátumok

jaw bone
Az implantálással kapcsolatos tévhitek
2015-04-04
6760
A fogínygyulladás hatása a prosztata megbetegedésekre
2015-08-29

A modern fogászat leghatékonyabb megoldása – A fogászati implantátumok

Dental implants - gingival cuffs

Évtizedekkel ezelőtt a mindennapokat megkeserítő foghiányt csupán kivehető pótlásokkal vagy híddal tudták eltüntetni a szakorvosok, azonban napjainkban már rendelkezésre áll egy hatékony, úttörő megoldás, amivel biztonságos és tartós választ lehet adnia az ilyen jellegű problémára.

A fogászati implantátumok az alapanyagok kiváló minőségének és a kifinomult technikának köszönhetően rendkívüli sikerességi rátával rendelkeznek, és segítségükkel szép, használható és esztétikus pótlásokat lehet készíteni.

 

A bioanyagból (legtöbbször ötvözetlen titánból) készülő fogászat implantátumok az elveszített fogak helyére, a csontba ültetik be a szájsebészek, és egyik legnagyobb előnye az, hogy az műgyökeret teljes mértékben elfogadja a szervezet, és az nem okoz allergiás reakciót.

A beültetésre steril körülmények között, teljes érzéstelenítésben és alapos állapotfelmérést követően kerül sor, a páciensnek pedig megfelelő csontállománnyal kell rendelkeznie az érintett területen ahhoz, hogy a műtét elvégezhető legyen. Az implantátum ezt követően az íny alatt, a csontban gyógyul tovább mintegy 3-6 hónapig, amíg a csontos összenövés során a csontsejtek belenőnek a műgyökér mikropórusaiba.

 

Ez a folyamat teszi lehetővé, hogy a fogászati implantátumok stabilan rögzüljenek a helyükön, és hogy a rájuk ható rágónyomást tartósan és károsodásmentes elviseljék. A gyógyulási időszak után az implantátumokra már elkészíthetik a szakorvosok a látható, koronai pótlást, amit korábban a páciens maga választott ki a különböző lehetőségek közül.

 

A fogászati implantátumok előnye, hogy a szomszédos ép fogak lecsiszolása nélkül pótolható a hiányzó fog (nincs szükség híd készítésére); hogy a rágóerőt a csontra közvetítik, így megakadályozzák a csont és az íny szöveteinek sorvadását; és hogy segítségükkel a kivehető fogpótlás is stabilizálhatjuk. A műgyökér a legjobb választás, ha foghiány szeretnénk pótolni, hiszen nem csak esztétikus, de tartós és hatékony is.

Időpont kérés