Fogfehérítés

A korszerű fogorvoslás nem nélkülözheti a fogfehérítésen átesett betegek hálás mosolyát. Gyakori probléma a fogak elszíneződése, mely komoly esztétikai problémát okozhat. Leggyakoribb oka a gyökérkezelés, nagy zománcon áttetsző amalgámtömések, de nem ritka a kisgyerekkorban szedett gyógyszerek késői hatása sem.

Fontos felhívni a figyelmet, hogy csak saját fog fehéríthető. a régi elszíneződött tömések, és az esztétikailag kedvezőtlen, nem megfelelő színű fogpótlások sem fehéríthetők.

A gyökérkezelt fogak agresszív fehérítését soha nem javasoljuk, mivel az amúgy is gyenge fogszövetet kémiailag még gyengíteni egyenlő a fog életének radikális csökkentésével, ne felejtsük el, hogy az ilyen fogak korrekt terápiája csak az esztétikailag tökéletes „onlay” korona lehet.

Egyik legfontosabb szempont, hogy a fehérítés elkezdése előtt elengedethetetlen a precíz problémákat feltáró fogorvosi vizsgálat, és a fogkő eltávolítás, polírozás is kötelező.A fehérítés során néha a fogak érzékennyé válhatnak, azonban néhány nap szünet után a kezelés folytatható.

Fogfehérítés

Share